Maci csoport

IMG_3949

ÓVÓ NÉNIK:
Veres Istvánné (Erzsi néni)
Weninger Sándorné (Kati néni)
DAJKA NÉNI:
Király István Józsefné (Judit néni)

2014/2015-ös nevelési év

Névsor:

 Balázs Emma
 Balázs Zétény Imre
 Balogh Bence Csaba
 Benkő Kata
 Czifra Zita Zsófia
 Fodor Ambrus Zsolt
 Jankovits Panna
 Józsa Viktória
 Kaiser Emília Villő
 Mihály-Dávid Szilvia
 Nagy Bianka Réka
 Németh Milán
 Paitli Dóra Noémi
 Pilaszanovich Kíra
 Rakk Bendegúz
 Takács Mária
 Tamás Márk
 Thomas Shannon
 Tóth Barnabás
 Török-Tapodi Zétény
 Turcsi Letti Kamilla
 Zöld Bettina Lara

2014-2015-ös nevelési év képekben

“Aki nem tud táncolni…” – farsang a maci csoportban
SAM_1665                     SAM_1594

Maci napot tartottunk
SAM_1429

SAM_1432

2014. február
Maci csoportos óvodások levele

Nagyon sok minden történt velünk azóta, amióta legutóbb jelentkeztünk:

– Decemberben izgatottan vártuk a Mikulást, mert amikor legutóbb találkoztunk vele, még nagyon kicsik voltunk, és nem igazán értettük, hogy miért tulajdonítanak olyan nagy jelentőséget neki a felnőttek.  SAM_3126Most már tudjuk! A Mikulás jóságos, mert mindenkinek hozott egy mikulás-sapkát, amit jól teletömött mindenféle finomsággal. Aztán meg nem is olyan szigorú, mint ahogy gondoltuk, mert senkinek nem hozott virgácsot, sőt !!!! Még fotót is készítetett velünk, mert biztosan ilyen jó gyerekekkel még nem találkozott, mint amilyenek mi vagyunk. /Még jó, hogy kissé rövidlátó a Mikulás bácsi./

– A KARÁCSONY az gyönyörű volt! Ünneplő ruhába öltözött mindenki, gyertyát és csillagszórót gyújtottak az óvó nénik, és egyszer csak egy hatalmas csomag érkezett a maci csoportba, ami telis-tele volt szebbnél szebb ajándékkal! Ennyi játékot csak a játékboltban láttunk eddig!SAM_3402
                
– Hosszú téli szünet következett, ami azért is nagyon jó volt, mert otthon is volt Karácsony, – igaz nem annyi ajándékkal, mint az oviban-, de nagyon jó volt együtt ünnepelni a családunkkal is. Aztán nemsokára jött a Szilveszter, sok trombitával, tűzijátékkal, mindenki örült, mosolygott, és nekünk sem kellett korán lefeküdnünk, – igaz, nem is tudtunk volna aludni, mert a szomszédban nagyon hangosan szólt a zene. 

– A szünet után jó volt újra óvodába menni, találkozni a barátainkkal, az óvó nénikkel. Elvihettük a trombitáinkat is, és minden csoportba elmentünk boldog újévet kívánni. SAM_3489   

  Néhány hét múlva a szüleink segítségével összegyűjtöttünk nagyon-nagyon sok plüss macit, pontosan 142 db-ot, és az óvó nénik egy csodálatos kiállítást varázsoltak nekünk a folyosóra. Február másodikán meghallgattuk az időjóslást is, miszerint már nem sokat kell várnunk a tavaszra. Biztos, ami biztos, a közelgő farsangi jelmezbálunkon reméljük végleg „kitáncoljuk „majd a telet.  Addig is sokat játszunk, mert az oviban ez a jóóóóó!SAM_3604

Nem sokára újból jelentkezünk! Maci csoport

 

2013. október

 Még nyár elején szüleink megmutatták, hogy mi lesz a jelünk az óvodában, mert az óvó nénik aranyos nyakba akasztós macikára rajzolva küldték el nekünk. Nagyon vártuk, hogy mielőbb mehessünk.

Aztán eljött az a nap, amikor szüleinkkel együtt bemehettünk a leendő csoportszobába. Itt ismerkedhettünk óvodástársainkkal, óvó nénikkel, dadus nénivel. Játszhattunk az érdekesebbnél érdekesebb játékokkal: kirakóval, építővel, babával, autóval…   Még az udvarra is kimehettünk és lehetett labdázni, hintázni, lovacskázni… A csoportban és az udvaron is nagyon jól éreztük magunkat.

Az ismerkedést követően megkezdődött az igazi óvodai élet és azóta sok-sok minden történt velünk.

Az első reggelen az óvó nénik és a dajka nénink várt  az ajtóban. Nehezen engedtük el anya és apa kezét, de a felnőttek gyorsan megvigasztaltak bennünket. Óvó nénik megmutatták, hogyan jelezzük a jeltáblán, amikor megérkezünk. Megkerestük a jelünket és kis golyóval jelölhettük érkezésünket. Még azt is megmutathattuk, hogyan tudunk szépen köszönni az óvó néniknek és a gyerekeknek. Már egyedül terítünk magunknak tízóraihoz, ebédhez, uzsonnához, amikor dadus néni behozza az ételt a csoportba.  

Elvehettük a polcról azokat a játékokat, amivel szeretnénk játszani. Megismerkedtünk a csoportszobában lévő játszó helyekkel, már tudjuk, hogy melyik játékkal, hol lehet játszani.  Sokat énekelünk, tornázunk a maci párnákkal, mozgunk, szívesen mondókázunk és hallgatjuk a meséket.

Volt már az óvodában zenés táncos délelőtt is. Egy kedves katicabogárról és barátairól hallgattunk meg egy történetet, táncolhattunk és énekelhettünk is. Nagyon jó volt a közös mókázás.

Mihály napi vásárra sok-sok aranyos vásárfia gyűlt össze a csoportban, mert az óvó nénik ügyes kezükkel szebbnél szebb portékát készítettek nekünk. Még az anyukák is kedvet kaptak a portékák készítéséhez és felajánlották vásárfiának. Az udvaron a vásár kezdetét egy nagycsoportos óvodás dobolása jelezte. Mindnyájan megnéztük vásáros játékukat. Szereplésük elnyerte tetszésünket, mondtuk is – Milyen ügyesek! – ezért megtapsoltuk őket. Szüleink kísértek bennünket a próbatételekhez. Nagyon ötletes feladatokat találtak ki az óvó nénik számunkra. Aki ügyes volt, azt az óvó nénik gesztenyével jutalmazták. Kis kosarunkba nagyon sok gesztenyét gyűjtöttünk. Az ismételt dobszó azt jelezte, hogy indulhatunk vásárolni. Gesztenyével fizettünk a csoportunknál elhelyezett asztalon lévő szép, számunkra tetszetős dolgokért. Hamar elfogyott a „pénzünk”, kosarunk megtelt a sok portékával.  Nagyon jó volt együtt tölteni a délelőttöt szüleinkkel. Egy jóízű ebéd elfogyasztása után szüleinkkel együtt mentünk haza.

Óvó nénik kérésére állatos könyveket gyűjtöttünk össze, és bevittük a csoportba az Állatok világnapjára készülve. Több napon keresztül közösen megnézhetjük, hogy melyik könyvben milyen állatot ismerünk, milyen mesék, énekek szólnak az állatokról.

Az óvó nénik állatokról szóló mesét is játszottak nekünk. A kacor király című mesét varázsolták elő számunkra. Életre keltek, énekeltek is a mese szereplői.  Nagyon tetszett nekünk. Az is nagyon jó volt, hogy együtt volt mindenki az óvodából.

A szüleinknek üzenjük, hogy a rólunk készült képeket az óvoda honlapján mindenkinek folyamatosan lehet nézegetni az eddigi és a későbbi eseményekről!

Maci csoportos óvodások

 

Friss hírek, tudnivalók

Készült

A "Tulipános Gyermekekért" Alapítvány megbízásából az NCA támogatásával.